Arbeidsmiljøjuset AS - Arbeidsform

Hva bør skje med BHT?

Tirsdag la det uavhengige ekspertutvalget som har studert BHT-ordningen frem sin rapport «Hva bør skje med BHT?».

– Det er mye som fungerer godt ved dagens BHT-ordning i Norge. Mange gir uttrykk for at de ser ordningen som nyttig, virkningsfull og ikke minst viktig i det forebyggende arbeidet. Selv om vi har gått veldig grundig til verks har vi ikke sett noen ordninger i andre land som fungerer bedre, er mer treffsikkert eller som er mye billigere, sa utvalgsleder og Stami-direktør Pål Molander da rapporten ble lagt frem.

Stort forbedringspotensial

Samtidig sa utvalgslederen at det er et stort forbedringspotensial i BHT bransjen, og at ordningen i dag ikke er treffsikker nok for å oppnå intensjonen med ordningen. I rapporten viser utvalget bl.a. til generelle helsekontroller som ikke er relatert til den arbeidsmiljørisikoen som utløser plikt til Bedriftshelsetjeneste.

– Ekspertgruppen er av den oppfatning at det er en manglende kollektiv bevissthet hos de som leverer bedriftshelsetjenester om denne uthulingen av ordningen. Det kan synes som om flere bedriftshelsetjenester velger å tilby tilleggstjenester, som helt eller delvis erstatning for risikoutløste tjenester, og begrunnelsen for dette er at «andre aktører tilbyr dette så vi må også gjøre det for å overleve i et tøft marked», heter det i utvalgets rapport.

Vi i AMhuset AS mener vi har en forretningsmodell,  både faglig og økonomisk som leverer bra på det Ekspertgruppen mener er forbedringspotensialer i bransjen ellers.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.