AMHuset-BHT-Tur-2

Helsefremmende og økonomisk sunne arbeidsplasser gjennom systematisk HMS-arbeid.

Et intervju med Christina Nerstad ved Institutt for offentlig administrasjon og ledelse på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ble 9 desember 2017 publisert i Dagens Næringsliv. Her presenterer hun noe av sin forskning som ble publisert første gang 1 desember 2017 rundt lederstiler som gir mestringsklima, det motsatte av rivaliseringsklima. Hun er ikke i tvil om at ledere som er opptatt av den enkeltes innsats, utvikling og mestring får mest ut av sine ansatte.

Vi i Arbeidsmiljøhuset gleder oss over slik forskning fordi vi, i all vår arbeidsmiljørådgivning, vektlegger viktigheten av at ansatte medvirker etter bestemmelsene i AML. Dette sikrer eierskap, ikke bare ansvar for prosessen/oppgaven. Vi har ved flere anledninger vært med på at våre kunder har utviklet arbeidsmiljøer som kjennetegnes av mestringskulturer. Dette har påvirket produksjonsflyten positivt og dermed også økonomien. Mestringskulturen er utviklet gjennom systematisk arbeid med HMS slik forskriften beskriver det. Om du leser dette og tenker at HMS bare er papirarbeid og ikke har noen hensikt- ring oss. En fra Arbeidsmiljøhuset kommer gjerne og forteller litt om hva våre kunder har fått til.

Som en Bedriftshelsetjeneste er det særlig motiverende å lese slik forskning som dette da vi mener at faget ledelse er underkommunisert som verktøy for helsefremmende arbeidsplasser. Arbeidsmiljøhuset våger å påstå at organisasjoner som legger ansvaret for HMS-arbeidet i samme linje som driften har store muligheter for å lykkes økonomisk gjennom ansattes medvirkning. En slik måte å jobbe på er mer helsefremmende for bredden av ansatte, enn å støtte noen med trening i arbeidstiden.

Les mer:

https://www.dn.no/nyheter/2017/12/09/0858/Arbeidsliv/denne-lederstilen-far-ansatte-til-a-prestere-best

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.